Nyckeln till TIDEN

Synopsis:


En hänsynslös mördare härjar i Sverige och märker sina tonåriga offer med brännjärn. 15-åriga Teodor hör en viskande röst i vinden och känner sig förföljd. Men det är inte bara mördaren som oroar honom. Varför vägrar hans farbror berätta vad han jobbar med? Vem är mannen i den vita rocken som spionerar på honom och vem är den mystiska tjejen som kan tala med honom i tanken?


En dag blir Teodors mardröm sann. Mördaren anfaller honom och dödar hans farbror och kidnappar hans bästa vän, Bella. Mot sin vilja tvingas Teodor in i ett uråldrigt sällskap som kämpar för att hitta och förstöra de så kallade nyckelstenarna, vars krafter hotar att förgöra världen. I sällskapet vaknar ett slumrande arv inom Teodor och han får lära sig att förflytta saker med tankens kraft.Med hjälp av Nyckeln till Tiden reser de tillbaka till Romarrikets storhetstid i jakt på en förlorad nyckelsten och Teodor sätts på krävande prov för att bevisa att han platsar i sällskapet, allt för att ha en chans att rädda sin bästa vän, Bella.


Men när ryktet om sällskapets splittring når Teodor börjar han att tvivla. Är det här han hör hemma och kan han verkligen lita på alla inom Sällskapet? Kommer de att hitta nyckelstenarna innan fienden och kommer Sällskapet verkligen att uppfylla sitt löfte om att förstöra nyckelstenarna? För vem skulle frivilligt ge upp så förödande krafter?

Tidsresor:

Bok ett heter ”Nyckeln till tiden” och fokuserar bland annat på Nyckeln till tiden, vars krafter ger våra hjältar förmågan att resa i tiden. Ungdomarna besöker bland annat Finska Kriget år 1809 samt Romarriket år 93.Telekinesi:

Förmågan att förflytta saker med tankens kraft är en kraft som vissa inom det så kallade Sällskapet har. Även Teodor bär på detta arv och genom boken får läsaren en vetenskaplig inblick i hur en sådan förmåga kan uttrycka sig.Förlust:

Huvudkaraktären drabbas i bokens början av en stor förlust och genom honom får läsaren en inblick i hur psykologiskt påfrestande det kan vara.